Jótékonyság sztárvendégekkel és példátlan összefogás

2018. december 4.

Ficsak jótékonyság a PromoBox-szal együtt

Az ünnepi időszak nyitányaként a Fiatal Családosok Klubja és a Családok Éve közös szervezésében idén is megrendezésre kerül a Családszervezetek Jótékonysági Adventi Vására. A meghitt hangulatú vásár december 1-jén kerül megrendezésre a Millenáris “B” épületében.

A jótékonysági esemény példátlan összefogásról tanúskodik. Hazánk családszervezetei hónapok óta készülnek karácsonyi termékekkel, dekorációkkal, hogy a vásár kínálatában mindenki találjon kedvére valót. Családi programok, koncertek, előadások, karácsonyi vásár, valódi értékek, csodálatos művészek a karácsonyi készülődés a jótékonyság és az összefogás jegyében.

Jótékony segítség

A 2016-os vásár bevétele az Őrzők Alapítványon keresztül segítette a Tűzoltó utcai Gyermekklinika leukémiás és daganatos betegeinek gyógyulását. A 2017-es vásár célja a koraszülött kisbabák támogatása volt. A pici babák és anyukájuk számára olyan eszközöket szereztünk be több vidéki kórház számára a bevételből, mellyel a babák anyatejes táplálását tudtuk hosszútávon segíteni. Ebben az évben a befolyt összeggel a siket és nagyothalló gyermekkel, szülővel élő családokat támogatja a Fiatal Családosok Klubja.

A támogatott szervezet idén egy különleges alapítvány, akik nagyon fontos és sokak számára láthatatlan munkát végeznek: ők a Jel Alapítvány. A Jelnyelvi Játszótér egy olyan program, ahol a jelnyelvi kommunikáció természetes, s ebben a közegben vesznek részt a gyerekek felszabadult, örömteli játékban. A játékélmény meghatározó személyiségalakító erő. A Jelnyelvi Játszótér az integráció, a teljes körű kommunikáció, a szabad mozgás, az önállóság, a kezdeményezés és a közös játék helye: mindez jelnyelven történik, mely a hallássérülteknek anyanyelv és identitás, a hallóknak pedig egy új világ megismerése és a társadalmi szemléletformálás lehetősége. Ennek a játszótérnek a működéséhez és hosszú távú céljaik eléréséhez van szüksége az alapítványnak a támogatásra, melyet a vásár bevétele jelenti majd számukra.

Már hagyománnyá vált…

„Csodás készülődés, izgatott várakozás, meghitt pillanatok, segítségnyújtás. Ezek a gondolatok jutnak eszembe, mikor az advent szót hallom. Számomra hosszú ideje már a jótékonyság is fontos szerepet kap ebben az időszakban. Büszke vagyok rá, hogy a hazai családszervezetek összefogásával idén már harmadik alkalommal segíthetünk egy olyan szervezetnek, akik a gyermekek és családok életét teszik könnyebbé, boldogabbá. Segítsünk együtt!” – mondta Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubjának alapítója, aki a jótékonysági vásár megálmodója.

A Családszervezetek III. Jótékonysági Vásárának sztárfellépője Kozma Orsi, aki nagy örömmel állt a kezdeményezés mellé.

“Szeretek segíteni és nemes célok mellé állni. Mióta pedig édesanya vagyok, a gyermekekkel kapcsolatos projektek még fontosabbá váltak. Boldog vagyok, ha a hivatásom révén hozzá tudok járulni egy jótékony cél eléréséhez. Civilként is szoktam adományozni, támogatni alapítványt. Ezért is örülök, hogy idén részese lehetek ennek az adventi kezdeményezésnek.”

„A hallássérültek társadalmi integrációja mindannyiunk közös ügye, ezért idén is nagy örömmel csatlakoztunk a FICSAK által szervezett jótékonysági vásárhoz, amelyen a kezdetektől fogva, immáron három éve jelen vagyunk.” – nyilatkozta Fejérdy Zsófia a PromoBox alapító -tulajdonosa. Hozzátette, hogy a PromoBox legfontosabb feladata a sokrétű segítségnyújtás és támogatás, hiszen minden baba születésénél jelen van, minden édesanyát elsőként köszönt valamennyi magyar kórházban. „Standunkon minden évben egy segítségre szoruló társadalmi csoport által előállított termékek kaphatóak. Az idei Adventben az autizmussal élő embertársaink kézműves portékáját vásároltuk, meg, hogy azokat eladván, a bevétellel a hallássérülteket támogassuk.” – mondta Fejérdy Zsófia, a PromoBox tulajdonosa.

• Berkemann
  • Kelly's Hungary partner