Újburgonya-krémleves sült burgonyakarikákkal

Receptek kismamáknak 2019. február 4.

ujburgonya_leves

(4 fő részére)

HOZZÁVALÓK:

  • 1 kg újburgonya meghámozva, felkockázva
  • 4 db újburgonya héjastul, 1 cm vastag karikákra szeletelve
  • 2 fej salotta hagyma, finomra aprítva
  • 1 ek metélőhagyma apróra vágva
  • 1,2 l leszűrt szárnyas- vagy zöldségleves
  • 1 kk őrölt koriandermag
  • 6 dkg vaj
  • 1 ek olívaolaj
  • só, bors

ELKÉSZÍTÉSE:

A salottát nagy lábasban, olvasztott vajon üvegesre pároljuk. Vigyázzunk, hogy ne kapjon színt. Felöntjük az alaplével, és beletesszük az őrölt koriandert. Hozzáadjuk a felkockázott burgonyát, sózzuk, borsozzuk, és addig főzzük, amíg a burgonya teljesen megpuhul (kb. 20 perc). Turmixgépbe tesszük a burgonyát és a leves 3/4 részét, így jól tudjuk kontrollálni a sűrűséget. Simára pürésítjük, szükség szerint további levessel felontjuk. (Ha botmixerrel dolgozunk, és a lábasban pürésítünk, a lé egy részét vegyük ki előtte a lábasból, és szükség szerint fokozatosan adagoljuk.) Turmixolás közben hozzáadunk 5 dkg hideg vajat (vagy olívaolajat).

Forró serpenyőben olívaolajon megsütjük a felkarikázott újburgonyákat, és megszórjuk metélőhagymával.

TÁLALÁS

Tányérokba merjük a levest, majd a tetején elrendezzük a ropogós sült újburgonyát.

www.magyarkonyhaonline.hu

Partnereink

  • Berkemann
  • Kelly's Hungary partner
  • BioGaia partner
  • univer_logo
  • Sonnentherme_logo
  • rossmann_logo
  • RMC_logo2
  • Ringato_logo
  • reckitt_benckiser_logo
  • Penzvero_logo
  • partvonal_logo
  • Mens_Health_logo
  • LG_logo
  • harmat_kiado_logo
  • gyermekmento_logo
  • GSK_logo
  • eva_logo
  • weleda_logo
  • biopont_logo
  • beiersdorf_logo
  • amiotthonunk_logo
  • alma_logo
  • aegon
  • berlin_chemie_logo
  • boiron_logo
  • emmi_logo
  • hellobaby_logo
  • henkel_logo
  • honda_logo
  • kepmas_logo
  • kolping_hotel_logo
  • magyarkonyha_logo
  • magyartermek_logo
  • operahaz_logo
  • otpep_logo
  • philips_logo
  • teva_logo
  • unilever_logo

Promobox
Az első pillanattól...