Túrós krémes

Desszertek 2016. február 9.

turos_kremes

4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 40 dkg túró
  • 15 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 1 db tojássárgája
  • 10 g keményítő
  • 1/2 lap zselatin vagy
  • 10 g zselatinpor
  • 2 dl tejszín (30%-os)
  • 1 db citrom héja reszelve
  • 1 db 20×20 cm-es réteslap

ELKÉSZÍTÉSE:

A tejszínen és a zselatinon kívül min­dent összeturmixolunk, majd az így kapott masszát szitán átpasszírozzuk. Az átpasszírozott krémet zsírpapírral kibélelt tepsiben 100 °C-on kb. 25-30 percig sütjük. A kihűlt krémet újra leturmixoljuk, majd újra átpasszí­rozzuk és hűtőbe tesszük. A tejszín 1/4-ét felforraljuk, és zselatint keve­rünk hozzá. (Amennyiben lapzselatint használunk, úgy azt hideg vízbe áztassuk be 2-3 percre.) A meleg tejszínt hagyjuk szobahőmérsékleten hűlni, majd ha már langyos, öntsük hozzá a maradék hideg tejszínt, és habverővel verjük fel. A tejszínhabot a hideg túrókrémhez adva lassan keverjük egyenletesre, majd tegyük egy edénybe, és hagyjuk 2 órán át dermedni a hűtőben.

A réteslapot zsírpapírra kiterítve ecsettel kenjük be vízben hígra fel­oldott porcukorral, majd egy réteget ráhajtva tegyünk még egy zsírpapírt a tetejére. Két sütőtálca közé helyez­ve süssük 7-8 percig 175 °C-on, amíg roppanós nem lesz.

http://magyarkonyhaonline.hu/

Partnereink

  • Berkemann
  • Kelly's Hungary partner
  • BioGaia partner
  • univer_logo
  • Sonnentherme_logo
  • rossmann_logo
  • RMC_logo2
  • Ringato_logo
  • reckitt_benckiser_logo
  • Penzvero_logo
  • partvonal_logo
  • Mens_Health_logo
  • LG_logo
  • harmat_kiado_logo
  • gyermekmento_logo
  • GSK_logo
  • eva_logo
  • weleda_logo
  • biopont_logo
  • beiersdorf_logo
  • amiotthonunk_logo
  • alma_logo
  • berlin_chemie_logo
  • boiron_logo
  • emmi_logo
  • hellobaby_logo
  • henkel_logo
  • honda_logo
  • kepmas_logo
  • magyarkonyha_logo
  • magyartermek_logo
  • operahaz_logo
  • otpep_logo
  • philips_logo
  • teva_logo
  • unilever_logo

Promobox
Az első pillanattól...