Tejberizs eperrel

Desszertek 2016. május 9.

HOZZÁVALÓK:

  • 300 g kerek szemű rizottórizs (Carnaroli vagy Arborio)
  • 750 ml tej
  • 2 rúd vanília kikapart magja a kikapart rúddal
  • 1/2 rúd fahéj
  • 1/2 narancs blansírozott héja
  • 100 g porcukor
  • nagy csipetnyi só
  • 300 ml jéghideg tejszín

ELKÉSZÍTÉSE:

A rizst többször váltott vízben alaposan megmossuk. A tejet lábosba öntjük, a tejszín kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót. Közepes lángon felforraljuk. Lángelosztón nagyon kis lángon 20-25 percig főzzük, 5 percenként megkavarjuk. Hagyjuk kihűlni. A fahéjat, narancshéjat, vaníliarudat eltávolítjuk. Míg a rizs fő, felverjük a tejszínt, és a már kihűlt rizsbe keverjük. Tálalás előtt egy órára hűtőszekrénybe tesszük. Narancslében marinált eperrel vagy eperlekvárral tálaljuk. Pirított mandulaszeletekkel és omlós morzsával hintjük meg.

http://magyarkonyhaonline.hu

Partnereink

  • Berkemann
  • Kelly's Hungary partner
  • BioGaia partner
  • univer_logo
  • Sonnentherme_logo
  • rossmann_logo
  • RMC_logo2
  • Ringato_logo
  • reckitt_benckiser_logo
  • Penzvero_logo
  • partvonal_logo
  • Mens_Health_logo
  • LG_logo
  • harmat_kiado_logo
  • gyermekmento_logo
  • GSK_logo
  • eva_logo
  • weleda_logo
  • biopont_logo
  • beiersdorf_logo
  • amiotthonunk_logo
  • alma_logo
  • berlin_chemie_logo
  • boiron_logo
  • emmi_logo
  • hellobaby_logo
  • henkel_logo
  • honda_logo
  • kepmas_logo
  • magyarkonyha_logo
  • magyartermek_logo
  • operahaz_logo
  • otpep_logo
  • philips_logo
  • teva_logo
  • unilever_logo

Promobox
Az első pillanattól...