Narancsos fánk

Desszertek 2016. február 1.

narancsos_fank

HOZZÁVALÓK:

  • 60 dkg finomliszt
  • 1,5 dl langyos tej
  • 35 g élesztő
  • 50 g cukor
  • 4 db tojássárgája
  • 0,2 dl rum
  • 1 csipetnyi só
  • 2 db narancs leve és héja
  • 50 g olvasztott vaj

ELKÉSZÍTÉSE:

Az élesztőt 1 dl langyos tej­ben egy kávéskanál cukor­ral felfuttatjuk. Minden egyéb hozzávalót a vaj kivételé­vel a dagasztótálba teszünk, ráöntjük a felfuttatott élesztős tejet, és dagasztjuk. Amikor a tészta nagyjából összeáll, hoz­záöntjük a felolvasztott, lan­gyosra hűtött vajat. Ezzel addig dagasztjuk, ameddig tökéletesen elválik az edény oldalától. A fánktészta tetejét meghintjük liszttel, majd tisz­ta konyharuhával letakarjuk, és a duplájára kelesztjük. Lisz­tezett deszkán ujjnyi vastag­ra húzzuk, majd egy 6 cm-es kiszúróval korongokat szag­gatunk. Ezeket konyharuhá­val letakarva újabb fél órát kelesztjük. 160 °C-os olajban aranybarnára sütjük. A fánko­kat úgy tesszük bele, hogy a felső felük kerüljön először az olajba, az ujjunkkal benyomjuk a közepüket. Fedővel letakarva 1-2 percig sütjük, majd meg­fordítjuk és a másik felüket is sütjük, amíg aranybarna lesz. Az elkészült fánkokat kony­hai papírtörlőre szedjük, leitat­juk a felesleges olajat. Porcu­korral meghintjük, és melegen fogyasztjuk. Lekvárt kínálha­tunk hozzá.

http://magyarkonyhaonline.hu/

Partnereink

  • Berkemann
  • Kelly's Hungary partner
  • BioGaia partner
  • univer_logo
  • Sonnentherme_logo
  • rossmann_logo
  • RMC_logo2
  • Ringato_logo
  • reckitt_benckiser_logo
  • Penzvero_logo
  • partvonal_logo
  • Mens_Health_logo
  • LG_logo
  • harmat_kiado_logo
  • gyermekmento_logo
  • GSK_logo
  • eva_logo
  • weleda_logo
  • biopont_logo
  • beiersdorf_logo
  • amiotthonunk_logo
  • alma_logo
  • berlin_chemie_logo
  • boiron_logo
  • emmi_logo
  • hellobaby_logo
  • henkel_logo
  • honda_logo
  • kepmas_logo
  • magyarkonyha_logo
  • magyartermek_logo
  • operahaz_logo
  • otpep_logo
  • philips_logo
  • teva_logo
  • unilever_logo

Promobox
Az első pillanattól...