Mangós-mandulás panna cotta rétesropogóssal

Desszertek 2016. január 2.

mangos_panna_cotta

Pillók Attila receptje

HOZZÁVALÓK:

  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg mangópüré
  • 400 g tejszín
  • 50 g mandulaliszt
  • 30 g keserű kakaó
  • 7,5 g lapzselatin beáztatva, kinyomkodva
  • 2 g agar vagy lapzselatin
  • 4 db réteslap
  • 1/2 db vaníliarúd
  • kristálycukor friss vaníliával elkeverve

ELKÉSZÍTÉSE:

A tejszínt felfőzzük a vaníliával, cukorral, tűzről levéve hozzákeverjük a lapzselatint, drótszűrőn átszűrjük. Háromfelé osztjuk, és az egyik részt mandulaliszttel, a másikat pedig kakaóval keverjük össze. Rétegenként kidermesztve töltjük egymásra, alulra kerül a mandulalisztes, majd a kakaós és legvégül a sima réteg következik. A mangópürét forraljuk fel, és keverjük el benne a 2 gramm agart, majd hűtsük szobahőmérsékletűre. A réteslapokat megszórjuk a cukorral, majd gyufaszál vastagságúra tekerjük fel és sütjük meg sütőben ropogósra.

TÁLALÁS:

A panna cotta tetejét bevonjuk a mangópürével, kókuszfagylalttal és rétesropogóssal tálaljuk.

http://magyarkonyhaonline.hu/

Partnereink

  • Berkemann
  • Kelly's Hungary partner
  • BioGaia partner
  • univer_logo
  • Sonnentherme_logo
  • rossmann_logo
  • RMC_logo2
  • Ringato_logo
  • reckitt_benckiser_logo
  • Penzvero_logo
  • partvonal_logo
  • Mens_Health_logo
  • LG_logo
  • harmat_kiado_logo
  • gyermekmento_logo
  • GSK_logo
  • eva_logo
  • weleda_logo
  • biopont_logo
  • beiersdorf_logo
  • amiotthonunk_logo
  • alma_logo
  • berlin_chemie_logo
  • boiron_logo
  • emmi_logo
  • hellobaby_logo
  • henkel_logo
  • honda_logo
  • kepmas_logo
  • magyarkonyha_logo
  • magyartermek_logo
  • operahaz_logo
  • otpep_logo
  • philips_logo
  • teva_logo
  • unilever_logo

Promobox
Az első pillanattól...