Eperrel töltött gombóc

Desszertek 2016. április 27.

(6 fő részére)

HOZZÁVALÓK:

  • 50 dkg krumpli
  • 20 dkg tehéntúró
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg eper
  • 2 db egész tojás
  • 1 db tojássárgája
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • porcukor
  • só, olaj

ELKÉSZÍTÉSE:

A burgonyákat megpucoljuk, majd sós vízben megfőzzük. Amikor félig kihűlt, burgonyanyomón áttörjük, majd hozzáadjuk a szintén áttört túrót. Hozzáadjuk a lisztet, a tojásokat és a vajat, kevés sót, majd egységes tésztává gyúrjuk. A tésztát lisztezett deszkán körülbelül fél cm vastagra kinyújtjuk, ezután kockákra vágjuk. Az epreket kicsumázzuk, félbe- vagy nagyobb kockákra vágjuk. Minden tésztakocka közepére 1-1 egész vagy 1-1 kanálnyi kockára vágott epret teszünk. Gombócokat formálunk belőle, majd enyhén sós vízben megfőzzük. A zsemlemorzsát kevéske olajon megpirítjuk, majd megforgatjuk benne a gombócokat. Tálaláskor megszórjuk porcukorral.

AJÁNLÁS

A burgonya és a liszt sem mindig ugyanolyan minőségű, ezért mielőtt betöltenénk a gombócokat, egy is próbafőzést kell csinálni. Ha nagyon laza a tészta, még egy kis lisztet kell hozzáadni.

http://magyarkonyhaonline.hu

Partnereink

  • Berkemann
  • Kelly's Hungary partner
  • BioGaia partner
  • univer_logo
  • Sonnentherme_logo
  • rossmann_logo
  • RMC_logo2
  • Ringato_logo
  • reckitt_benckiser_logo
  • Penzvero_logo
  • partvonal_logo
  • Mens_Health_logo
  • LG_logo
  • harmat_kiado_logo
  • gyermekmento_logo
  • GSK_logo
  • eva_logo
  • weleda_logo
  • biopont_logo
  • beiersdorf_logo
  • amiotthonunk_logo
  • alma_logo
  • berlin_chemie_logo
  • boiron_logo
  • emmi_logo
  • hellobaby_logo
  • henkel_logo
  • honda_logo
  • kepmas_logo
  • magyarkonyha_logo
  • magyartermek_logo
  • operahaz_logo
  • otpep_logo
  • philips_logo
  • teva_logo
  • unilever_logo

Promobox
Az első pillanattól...